Zunobri in mineur uit het weekend

ZUIDHORN - De Zuidhorner ploegen speelden vandaag bijna allemaal om belangrijke punten. Zunobri 2 was uit het wedstrijdprogramma gehaald vanwege personele problemen maar Zunobri 1 moest tegen Harich en achte zich zeker kansen toe in de strijd tegen degradatie. Zunobri A1 heeft ook hard de punten nodig en ook tegen Rodenburg A1 zouden er kansen zijn. Zunobri B1 speelde tegen DWA dat net als de Zuidhorners bovenin meedraait en C1 speelde tegen Spes, de winnaar in dit duel zou bijna zeker kampioen gaan worden. Al deze wedstrijden werden na een hoopvol begin toch nog kansloos verloren. Bovendien verloor C1 Manon Brander met een enkelblessure en Zunobri 1 Lisette Staghouwer met een stevige schouderblessure. Een weekend in mineur dus voor de Zuidhorner korfbalclub.

{tab=Zunobri 1}

Zunobri 1 speelt goed maar verliest

De Zuidhorners moesten het helaas weer zonder hoofdcoach Ron Berkenbosch doen die zelf moest spelen. Ook nu werd hij weer vervangen door Christiaan Schaafsma.
De Zuidhorners kregen van Berkenbosch echter wel een aantal instructies mee en de blauw-witten begonnen dan ook goed tegen de middenmoter. Beide ploegen zochten in de eerste vijf minuten naar de openingen maar mikten nog niet met scherp. Toch opende Zunobri de score, Alie Lanting benutte een strafworp.
In dezelfde minuut mikte Harich van afstand raak en daarna ontstond een gelijkopgaande wedstrijd. De Zuidhorners speelden de verdediging van Harich even helemaal weg waardoor aanvoerster Marielle v.d. Zee vrij kon aanleggen en moeiteloos 2-2 inlegde.
Toch kon Zunobri niet voorkomen dat het steeds achter de feiten aan liep maar Fred Pera stond vandaag uitstekend te spelen en mikte de 3-3 door de mand. Met name een aanvallende dame had Zunobri de handen vol aan.
Helaas viel de in vorm zijnde Lisette Staghouwer uit toen een heer een omdraaibal vanuit de aangeef wilde maken en haar dame haar tegen de heer op deed botsen. In het ziekenhuis bleek dat ze opgerekte schouderbanden heeft en zal dus rust moeten nemen, de zoveelste blessure bij de Zuidhorners en het lijkt of het niet mag. Rian Beeftink verving haar.
Harich liep weg naar 6-3 maar bij rust had Zunobri middels goals van Fred Pera en een uitgespeelde bal van Marielle v.d. Zee op Sandrine v.d. Spek, de stand weer op 8-5 gezet.
Na rust echter kon Zunobri maar met moeite aanklampen, Harich opende direct met een strafworp 9-5 maar in de 12e minuut van de tweede helft leek Zunobri weer even terug te kunnen komen toen Fred Pera van afstand en Alie Lanting middels een strafworp 10-8 maakten. Harich echter liet Zunobri niet meer dichterbij komen, bij 12-10 mikten de gastheren 13-10 in en ook de ingebrachte Robert Jan Hidding kon aanvallend geen potten meer breken, eindstand 14-10.
"Toch mogen we niet ontevreden zijn, we hebben er alles aan gedaan, we hadden pech in de afronding en af en toe mocht het fysieke spel van Harich wel wat harder bestraft worden maar uiteindelijk hebben we net te weinig gescoord" was het commentaar van Schaafsma.

{tab=Zunobri A1}
Zunobri A1 speelt zeer slechte 2e helft

Nadat de kerstvakanties voorbij waren en de jeugd van Zunobri A1 bij gekomen waren van 2 weken gezelligheid en veel eten. Kwam de 1e wedstrijd in het nieuwe jaar weer aan het licht.

Rodenburg A1 was zaterdag de tegenstander. Zunobri A1 dat 5e staat in de junioren 2e klasse kon volgens de verwachting van trainer/coach Hidding punten behalen tegen Rodenburg.

Femke Leijenaar moest helaas gemist worden vanwege wintersportvakantie, maar de goed spelende Esther Schipper verving haar deze wedstrijd.

De Afman-formatie begon de wedstrijd zeer sterk, het was Esther Schipper die de wedstrijd mocht openen en de 1-0 op het scorebord neerzetten. Zunobri dat erg sterk verdedigde en goede aanvallen had mocht al gauw de korf opnieuw vinden. Tjeerd de Jong bracht de 2-0 op het scorebord. Na veel kansen in de 1e helft mocht ook Rodenburg de korf vinden, 2-1. Een eerste helft met veel kansen en weinig scores was toch de aantrekkelijkste helft van deze wedstrijd. De ruststand bedroeg 5-3 in het voordeel van de Zunobrianen.

Coach Robert-Jan Hidding spoorde zijn ploeg aan in de 2e helft dit spel vast te houden en hun er op te wijzen dat het spel nog niet gedaan was.

Nadat de scheidsrechter gefloten had voor het begin van de 2e helft stond er ineens een ander Rodenburg te spelen tegenover een matig spelend Zunobri.

In een mum van tijd werd het 5-11 voor de Leekster. Trainer / coach Hidding stond met verbazing te kijken aan de kant van de zaal.

Pas in de 11e minuut van de 2e helft kon Zunobri de korf weer vinden, 6-11. Maar er werd nog een mokerslag uitgedeelt door de tegenstanders.

Ellen Gaaikema werd nog ingebracht voor Marleen Zwarteveen maar dit mocht niet meer baten.

Uiteindelijk allemaal in het nadeel van de Zunobri-ploeg. Met een bedroefende uitslag, daar waar eerst nog een wedstrijd was vergeleken met de 1e helft, van 8-19 op het scorebord werd er door de scheidsrechter van Nic. Gefloten voor het einde.

Coach Hidding reageerde aan het einde van de wedstrijd teleurgesteld: “ een wedstrijd waar ik in een sterke 1e helft heb gezien van mijn ploeg mocht toch niet baten dat wij een zeer matige 2e helft hebben gespeeld”aldus Hidding.

Scores Zunobri: Arjan Zuidhof 3, Esther Schipper, Tjeerd de Jong, Gerko Burgler, Thijs Pompstra en Melissa Afman allen 1{/tabs}