Goed weekend Zunobri maar zonder gouden randje

ZUIDHORN - Zunobri kende een uitstekend weekend waar het gaat om gewonnen wedstrijden. Op 2 ploegen na wonnen alle teams zeer overtuigend hun wedstrijden. Helaas zonder gouden randje want Zunobri A1 verloor erg dik evenals het vlaggeschip dat met 18-7 een pak slaag kreeg van de Graneat.

ZUIDHORN - Afgelopen zaterdag 15 september speelde Zunobri 1 zijn eerste competitiewedstrijd tegen De Granaet 1 uit Dokkum.
Voor de Toyotaploeg wordt dit het tweede seizoen in de derde klasse, een seizoen die vooraf als zwaar wordt bestempeld gezien de geduchte tegenstanders.
De Granaet is dus een van die tegenstanders, een ploeg die als titelkandidaat wordt gezien. 

Coach Berkenbosch vertelde zijn team wat er moest gebeuren om deze eerste competitiewedstrijd te winnen, en hoewel de spelers van Zunobri zeer gebrand waren om te winnen, de eerste 15 minuten leek het daar totaal niet op.
De Zuidhorners begonnen zwak, ze speelden te onrustig en lieten de tegenstander het spel bepalen. 
De Granaet daarentegen begon explosief en wisten feilloos de korf te vinden. Nadat de 6-0 gescoord was leek het alsof Zunobri beter met de door hen opgelegde druk om kon gaan. 
Het aanvalsvak met Fred Pera en Alie Lanting wist een paar mooie aanvallen neer te zetten wat resulteerde in een 7-3 stand bij rust. 
Coach Berkenbosch was niet te spreken over het spel van zijn spelers en wilde in de tweede helft meer rust en langere aanvallen zien. 
De tweede helft begon Zunobri goed, Jantine de Vries wist uit een vrije bal de 7-4 te scoren, maar helaas bleek dit niet genoeg.
De Granaet speelde vrijuit en wist kans na kans te benutten. De Toyotaploeg verslapte en al snel keek het tegen een 18-6 achterstand aan. 
Willem Pera wist voor Zunobri nog eenmaal de korf te vinden wat de eindstand bracht op 18-7. 
Voor de Zuidhorners een zeer teleurstellende uitslag, zeker omdat zij weten dat er meer in had gezeten. 
Coach Berkenbosch was zichtbaar niet tevreden over het vertoonde spel en hoopt dat de wedstrijd volgende week tegen Harich meer resultaat zal bieden. 

Ritola 6 - Zunobri 2 4-11

Zunobri 2 startte in een gewijzigde opstelling door blessureleed en verplichtingen van zowel spelers van 1 als 2. Junioren Melissa Afman en Gerko Burgler vulden de leeggevallen basisplekken vakkundig op.
Toch startte Zunobri rommelig en ongeorganiseerd. Daardoor was de beginfase aftastend en gelijkopgaand. De Zuidhorners hadden nog moeite met de Zuidlaarders die met scherpe afstandschoten wel steeds gevaarlijk waren maar daaruit niet scoorden. Maar het was Alle Veenstra die met een slimme omdraaibal de openingsgoal door de mand mikte.
De 1-1 kwam via één van de veel schietende heren. Maar daarna zou blijken dat Zunobri georganiseerder korfbalde, en bovendien over meer kwaliteit beschikte dan de groenhemden. Het was Gerko Burgler die middels een afstander de 1-2 scoorde waarna hij het weer was die met een mooie vrije bal de score ophoogde tot 1-3.
Mark Staghouwer verschalkte slim zijn heer en liep plots vanuit de ruimte langs zijn verdediger, de 1-4 was een feit. Bij rust was het 1-5 middels Sandrine v.d. Spek.
Na rust ging het niet anders, Ritola gooide al gauw het bijltje er bij neer maar pas nadat Dinie Veldsra haar eerste goal voor Zunobri scoorde middels een mooie doorloper. Het werd nog 2-6 maar daarna was het alleen maar Zunobri dat de klok sloeg. Alle Veenstra tekende zijn tweede aan waarna Melissa Afman bij 2-11 de laatste voor Zunobri erin mikte. De Zuidhorners lieten de teugels wat vieren waarna coach Schaafsma B-aspiranten Esther Schipper en Trijnette Boonstra in het spel bracht. De beide dames deden het uitstekend en kregen nog goede kansen. Tjeerde de Jong wisselde uitblinker Gerko Burgler nog af waarna de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd voor gezien hield.

Doelpuntenmakers: Gerko Burgler 3, Dinie Veldstra, Sandrine v.d. Spek en Alle Veenstra allen 2, Mark Staghouwer en Melissa Afman.

Zunobri C1 - Wees Kwiek C1 7-1

Zunobri C1 begon redelijk tegen de gasten uit Nuis/Niebert. Het was mooi weer maar toch hadden de jonge Zuidhorners moeite om het spel te maken. Vooral 1 vak kon maar moeilijk onder de druk uitkomen maar de Zunobrianen verdedigden fel uit en konden daar maar al te vaak van profiteren, vooral Marjolein Bloema speelde ijzersterk deze zaterdag. Zij wist bijna alle kansen te benutten. Ook een paar strafworpen gingen er onberispelijk in.
Het andere vak speelde een met meer overleg en creerde mooie schotkansen via Manon Brander maar ook Lianne Stigter creerde goede kansen. Bij rust was het 1-5.
In de rust werd gehamerd op goed verdedigen van 2 aanvallende spelers van de tegenstander en zowel Manon Brander als Roseanne van Rijswijk gingen veel strakker verdedigen waardoor Wees Kwiek niet meer in de wedstrijd kwam.
Jelco Hansma creerde meer kansen deze helft en kreeg zelf tot tweemaal toe strafworpen mee. Ook Janneke van Hielkema kreeg doorloopkansen, scoorde er 2 maar had in de eindfase minder geluk. Anne Oostenbrug werd nog ingebracht toen het minder liep en ook Lianne Levy werd nog ingebracht voor de licht geblesseerde Rianne Wilbrink. De C-aspiranten van Jantine de Vries gaven het niet meer uit handen en zeer gedreven wisten ze de winst naar zich toe te trekken, 7-1.

Zunobri F1 - DWA F1 12-0

Zunobri F1 opnieuw naar winst!
Zuidhorn - Zunobri F1 speelde zowaar hun tweede wedstrijd.Vorige week hadden de pupillen een prachtige wedstrijd gestreden tegen Ritola F1. Dit keer was DWA uit Winsum aan de beurt. Al in de eerste minuten was duidelijk dat de Zunobri F1 pupillen veel sterker waren in alle opzichten. Vangen, gooien, vrijlopen en schieten was veel beter ontwikkeld dan het pupillen team uit Winsum. Het publiek met broertjes, zusje, ouders pakes en beppes waren rijkelijk aanwezig en stond de kleine koters toe te juichen. Het Zunobri F1 team won de wedstrijd met 12-0 echter verloren de strafworp competitie met 7-4. Trainers Trijnette Boonstra, Esther Schipper en Matthijs Slager kon met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. "Alle pupillen hebben het vuur in de ogen, gretig als ze zijn gaan ze voor alles wat beweegt!" aldus trainer/coach Slager. "De instelling van de ouders en jeugd is ontzettend goed. De jeugd wil graag leren en beheersen zowaar het ballijnverdedigen wat normaal bij aspiranten pas wordt aangeleerd. En dit allemaal ontstaat uit zich zelf!" Doelpuntenmakers: Eke (4x), Bas (3x), Marije (2x), Judtih (2x) en Marleen.