Zunobri oefendag succes

GRIJPSKERK - De Technische Commissie had een echte Zunobri oefendag georganiseerd voor bijna alle teams in de Bokkediek te Grijpskerk. Het programma begon om 10 uur en eindigde om half zes. Hoewel wisselende resultaten kan Zunobri toch terugkijken op een geslaagde oefendag. Na deze dag zal de selectie van Zunobri 1 bekend worden terwijl de andere ploegen zo zullen blijven.

{tab=Zunobri E1 en F1}
De dag opende met de E-pupillen en F-pupillen die tegelijk konden spelen in de zaal. Beide ploegjes begonnen goed maar kwamen op achterstand. Zunobri F1 wist tegen Frigro F1 echter toch een paar mooie kansen te creeren en ook Zunobri E1 bleef keurig bij tegen het sterke NKC E1. Maar uiteindelijk zouden de F-pupillen de winst naar zich toe weten te trekken tegen de andere veldkampioen, Zunobri E1 verloor uiteindelijk maar speelde toch een goede oefenwedstrijd.

{tab=Zunobri C1}
Zunobri C1 oefende tegen Asko C3 en ook hier oefende coach Jantine de Vries met haar ploeg want ze mixte de vakken wat om te kijken hoe het liep. Asko was echter de hele eerste helft sterker dat bleek ook in de score maar bij rust hadden de Zunobrianen gelijk gemaakt. Na de rust werd er weer een andere vakopstelling gekozen en dit resulteerde direct in beter korfbal bij de blauw-witten. Het wist uiteindelijk de wedstrijd winnend af te sluiten.

{tab=Zunobri C2}
Zunobri C2 had een clinic onder leiding van de beide C-trainers en hoofdtrainer Ron Berkenbosch, helaas haakten alle oefentegenstanders af en werd deze oplossing gevonden. Berkenbosch had een leuke training gemaakt waarin ook het gooien met de verkeerde hand werd geoefend en een snelheidsspel werd gedaan. Afgesloten werd met een partij vorm.

{tab=Zunobri A1}
Zunobri A1 bereidt zich voor op 2e klasse zaal
(door Robert-Jan Hidding)

Ter voorbereiding op het zaalseizoen moesten de junioren van trainer/coach Robert-Jan Hidding oefenen tegen Invicta.

Een ploeg die zowel op veld en in de zaal 2e klasse speelt.

De Afman-ploeg speelt dit jaar voor het eerst in de 2e klasse. Deze wedstrijd is daarom een goede voorbereiding op wat ze te wachten staat in het komende zaalseizoen.

Zunobri A1 dat Thijs Pompstra moest missen vanwege ziekte en Marleen Zwarteveen vanwege werk, werden goed vervangen door Esther Schipper, Ellen Gaaikema, John Beeftink en Peter Schutte.

De wedstrijd in de Bokkediek in Grijpskerk was een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. Er werd van beide kanten een mooie pot korfbal neergezet.

Het was uiteindelijk Zunobri dat de wedstrijd naar zich toe trok. De eindstand was 9-8 in het voordeel van de Afman-ploeg.

“Een goede voorbereiding voor de zaalcompetitie”, aldus trainer coach Hidding

{tab=Zunobri 2}
Zunobri 2 oefende tegen Vios 2 en ook daar waren de nodige wijzigingen, Rian Beeftink kwam later maar werd prima vervangen door Melissa Afman. Helaas kon Diny Veldstra met een lichte knieblessure niet volledig meedraaien en ook de net van een griep herstelde Mark Staghouwer kon de wedstrijd niet volmaken. Bovendien waren de twee belangrijke steunpilaren Michiel Oosterhoff en Alle Veenstra geblesseerd met een enkelblessure. Toch konden de Zunobrianen het zichzelf aanrekenen dat het niet liep, veel passfouten zorgden voor de nodige ergernissen aan Zuidhorner zijde. Toen Vios heel flauw de hele wedstrijd ook nog extreem ging achterverdedigen was er eigenlijk niet veel meer te oefenen maar daar kon natuurlijk scheidsrechter Klooster ook niet veel aan doen, hij floot een degelijke wedstrijd. De blauw-witten kwamen in het begin van de 2e helft nog wel even terug en kon het oplossen goed oefenen maar coach Schaafsma maakte zich mateloos boos over het afbraak korfbal was Vios liet zien in een oefenwedstrijd.

 

{tab=Zunobri 1}
Zunobri 1 speelde tegen Vios 1 eigenlijk ook vrij mat en haalde het niveau van de vorige oefenwedstrijden niet. Met hard werken en moeizaam spel kon het steeds wel aanklampen maar helaas moest puntspeler Fred Pera al snel met een nog niet herstelde knieblessure afhaken. De blauw-witten hadden bovendien moeite met het fysieke spel van de tegenstander hoewel scheidsrechter de Vries de wedstrijd zonder moeite onder controle hield.
Zunobri 1 kwam na de rust niet echt terug maar hield het gaatje altijd op twee punten verschil waardoor er steeds nog mogelijkheden leken. Toch kon coach Berkenbosch terugkijken op een goede oefenwedstrijd waarin hij diverse aspecten heeft kunnen bekijken. Zunobri 1 verloor uiteindelijk met 11-13.

{/tabs}