2e helft effectief voor Zunobri

In de 4e Klasse A van de zaalcompetitie vond zaterdag 5 december de ontmoeting plaats tussen Zunobri en NKC uit Marum/Noordwijk. Beide ploegen hadden elkaar nog nooit getroffen in deze competitie. Belangrijk was voor de Zuidhorners dat ze niet moesten denken dat deze wedstrijd gemakkelijk gewonnen ging worden.

In de voorbespreking werd er door coach Boskman verteld dat zijn ploeg NKC niet mocht onderschatten. Zunobri erkende dit wel in de eerste helft door een vrij moeizame start en echter een goede start voor de Marumers, deze kwamen namelijk op een 0-2 voorsprong. De Zuidhorners waren er op gebrand om niet hetzelfde scenario te krijgen als in de vorige wedstrijd tegen Nij Quick Libben.
Een strafworp aan de Zunobri-kant werd verzilverd door Robert-Jan Hidding om zo enigszins de wedstrijd weer spannend te maken. NKC had daar direct een antwoord op en maakte de 1-3.
Fred Pera en aanvoerdster Sandrine van der Spek maakten de balans in deze wedstrijd weer gelijk door 2e mooie doelpunten te scoren 3-3.

De Zunobrianen waren er nu zeker op gebrand om door te zetten, het was opnieuw Robert-Jan Hidding die middels een vrije bal de 4-3 op het scorebord mocht zetten. Daarna was het Joost de Jong, die een uitstekende wedstrijd speelde, die de 5-3 mocht verzilveren. Beide ploegen waren in deze fase van de wedstrijd sterk aan elkaar gewaagd, daar waar Zunobri ijzersterk verdedigde was het NKC dat aanvallend beter uit de verf kwam. Dit was ook te merken in de stand, de 5-5 was al snel gemaakt door de Marumers. Vlak voor het einde van de eerste helft was het, de ook sterk spelende, Robert-Jan Hidding die zijn 3e en 4e strafworp in het scoreboekje bij mocht schrijven, daardoor gingen de Zunobrianen met een 7-5 voorsprong de kleedkamers in.

Het rustpraatje was voor coach Boskman was duidelijk, er moest iets meer met overtuiging gespeeld gaan worden. Er kwam een ander Zunobri uit de kleedkamers van de Quicksilver S in Zuidhorn. Sandrine van der Spek toonde direct haar waarde en brak door de verdediging van NKC heen. Het ijs was gebroken bij de Zuidhorners, zij kwamen 4 punten los van de Marumers. Waardoor het leek dat de wedstrijd gespeeld was. NKC kon, door de goede verdediging van Zunobri, weinig meer doen om het de Zuidhorners nog lastig te maken. Michiel Oosterhoff mocht nog invallen voor Alle Veenstra, zijn waarde kwam direct tot uiting, Oosterhoff maakte de 13-8 op het scorebord en hiermee bepaalde hij ook de eindstand.

Coach Boskman zei na de wedstrijd: “Belangrijk is om deze lijn door te zetten, we hebben binnenkort een belangrijke wedstrijd tegen It Fean en daar moeten punten worden behaald om in de race te blijven voor het kampioenschap”

 

Scores Zunobri: Robert-Jan Hidding 5, Sandrine van der Spek, Joost de Jong 2, Alle Veenstra, Fred Pera, Lisette Staghouwer en Michiel Oosterhoff allen 1