Zunobri wint overtuigend topper

ZUIDHORN - Nummer twee, Zunobri, speelde de uitwedstrijd tegen koploper Sportclub en wist dat het uit een ander vaatje moest tappen dan thuis toen de Zuidhorners door laksheid een beschamende nederlaag leden. Er was dan ook keihard getraind die week en trainer Berkenbosch had er weinig moeite mee zijn spelers te motiveren. Zunobri maakte tegen Sportclub over de dames het verschil en door superstrak te verdedigen. Het bezorgde Sportclub het eerste puntverlies van de competitie. Toch verloor Zunobri ook nog een beetje door twee gele kaarten.
-
Sportclub opende de wedstrijd echter wel met een strafworp tegen Fred Pera die de schutter van Sportclub kort moest houden en dat vakkundig deed. Het was Sandrine v.d. Spek, die de topschutster onder haar hoede had, die van afstand de gelijkmaker erin mikte en direct was duidelijk dat beide ploegen niet van plan waren af te wachten wat de ander zou doen. De nauwelijks fitte Willem Pera speelde degelijk maar moest toch een afstander doorlaten waarna Zunobri het heft in handen nam.
Via de gebroeders Pera werd het 2-3 waarbij Willem Pera een schitterende 1 handige doorloper door de mand wist te frommelen, daarna kwam Sportclub weer bij. De zeer emotionele en warrig fluitende arbiter had de wedstrijd en zichzelf helaas al snel niet meer in de hand waardoor hij een geirriteerde sfeer bevorderde.
In deze topper kwam Zunobri echter steeds meer bovendrijven, vooral de Zuidhorner dames maakten het verschil, dat bleek ook uit de score want er werden 4 Zuidhorner dames goals genoteerd en geen enkele van hun concurrentes. Fred Pera mikte zijn ploeg eigenhandig naar een 2 punts voorsprong via een afstander en een doorloopbal waarna het broer Willem was die de marge vergrote naar 4 goals, 3-7. Een onduidelijk gegeven strafworp werd door Sportclub vlak voor rust nog benut, 4-7.
Na rust was het Sportclub die direct aanzette, door de dames op steun te zetten speelden ze slim de snelheid van de heer tegen aanvoerder John Beeftink uit en mikten 5-7 door de mand. Maar het was dezelfde John die volledig vrijstaand na een vrije bal bij de korf weer het verschil op 3 zette.
Vanaf toen werd pas echt duidelijk dat Sportclub het niet kon bolwerken tegen de straffe verdediging van de Toyota-ploeg, bovendien kwamen de dames van Sportclub tekorten tegen hun directe oponnentes, Sandrine v.d. Spek en Jantine de Vries mikte van afstand het grootste verschil van de wedstrijd door de mand, 5-10.
Hoewel scheurtjes zichtbaar werden in het spel van de thuisclub bleef het hard werken en wist het een dame uit te spelen die een strafworp meekreeg van de steeds emotioneler wordende arbiter waarna Marielle v.d. Zee droog 6-11 inmikte.
Helaas was de niet geheel fitte Willem Pera niet in goede doen in deze tweede helft en moest uiteindelijk tegen zichzelf in bescherming worden genomen met een wissel voor Alle Veenstra. Smetje op de wedstrijd waren de twee gele kaarten die de gebroeders Pera opliepen. Toch gingen de blauw-witten tot 7-12 gewoon door maar het uitspelen zijn de Zuidhorners nog steeds niet echt meester waardoor er toch nog een klein beetje spanning op de wedstrijd kwam. Toch was er weinig reden tot onrust want de verdediging zat met de sterke Peter Schutte potdicht bovendien verspeelde Sportclub door het strakke verdedigen van Zunobri steeds vaker de bal omdat het maar niet onder de Zuidhorner druk uit kon komen.
Toch gooide de thuisclub nog alles in de strijd om dichterbij te komen, bij 8-12 kreeg het de zoveelste dubieuse strafworp mee waarna bij 9-12 de wedstrijd afgelopen was en de blauw-witten blij een feestje vierden. Trainer Ron Berkenbosch vond gezien het spelbeeld, de overwinning dik verdiend maar hij bleef realistisch omdat er nog genoeg wedstrijden gespeeld moeten worden.
Doelpuntenmakers: Fred Pera 4(2); Willem Pera 3, Sandrine v.d. Spek 2, Marielle v.d. Zee, Jantine de Vries en John Beeftink