Zunobri 1 beslist bedroefend slechte wedstrijd in vijf minuten

ZUIDHORN - De vakantie had een aantal Zunobrianen geen goed gedaan want tegen Veenwouden was de enige opdracht winnen maar dat zag er in de eerste helft bepaald niet naar uit. Maar direct na rust beslisten de Zuidhorners met vier goals op rij in vijf minuten de wedstrijd waarna het weer kommer en kwel was en valt er nog een hoop werk te doen voor trainer Berkenbosch die zijn ploeg wel weer op de rails moet zetten. Zunobri 2 speelde met name in de tweede helft een uitstekende wedstrijd maar verloor met 1 punt verschil door een mazzel goal van de thuisploeg.
-
Zunobri 1 had tegen laagvlieger Veenwouden maar 1 opdracht en dat was winnen. Met de nog steeds geblesseerde Sandrine v.d. Spek op de tribune en de nog niet geheel fitte Peter Schutte op de bank, begon Zunobri toch wat gehavend aan de wedstrijd, dat er dan ook nog vakantiegangers net terugwaren deed de Zuidhorners helaas geen goed. De blauw-witten speelden een erbarmelijk slechte eerste helft. Het werd nog wel 1-1 maar daarna was er maar weinig vermeldenswaardig te melden want de Zuidhorners waren niet scherp, schoten slecht en lieten zich aftroefen door de fel spelende thuisploeg die natuurlijk wilde laten zien dat het niet zo laag hoorde te staan. Het enige noemenswaardige feit was dat Zunobri de lengte en vastheid van Marielle v.d. Zee al snel moest inleveren, toen zij met een handblessure vervangen moest worden door de verder prima spelende Lisette Staghouwer.
Met een beschamende 3-2 ruststand ging de Toyotaploeg de kleedkamers in alwaar trainer Ron Berkenbosch flink wat herstelwerk verzette.
Na rust had de scheidsrechter nog niet gefloten of Willem Pera wist de korf te vinden waarna er in ongeveer 5 minuten vier goals vielen en er een 3-6 tussenstand te noteren viel.
Het meegereisde Zunobri publiek ging er dan ook eens goed voor zitten en dacht een galavoorstelling te kunnen bewonderen. Niets bleek minder waar. De scherpte ebte net zo hard weer weg als dat het gekomen was en in korte tijd zat het publiek weer naar een slaapverwekkende vertoning te kijken.
Taktisch speelden de Zuidhorners dan misschien wel redelijk, het was duidelijk niet scherp en de blauw-witten lijken wel korfbal moe te zijn en te smachten naar het einde van de zaalcompetitie. Een competitie die toch zeker nog 1 wedstrijd zal duren en het liefst ziet trainer Berkenbosch dit nog verlengt tot nog een beslissingswedstrijd tegen Sportclub die hun laatste wedstrijd winnend afsloten tegen DWA, Zunobri won uiteindelijk met 4-7. De inhaalwedstrijd tegen Boelenslaan is nog niet vastgesteld maar zal hopelijk komende zaterdag 10 maart plaats vinden.
It Fean 2 - Zunobri 2 11-10
Zunobri 2 speelde tegen een sterke middenmoter en opende vrij goed. Wietse v.d. Noord en Arjan Zuidhof hadden de sterkste heren tegenover zich te staan maar deden het prima. Gerard Nienhuis scoorde de 1-1 voor de blauw-witten waarna Wietse v.d. Noord de 1-2 in de mand mikte. Daarna zou Zunobri toch wat foutjes gaan maken en de thuisploeg bleef degelijk spelen. Bovendien had Zunobri drie dames die even ervoor in het eerste hadden moeten spelen door afwezigheid en blessures van andere Zuidhorner dames.
It Fean kwam dan ook hoofdzakelijk via de dames op voorsprong, de 4-2 kwam van een sterk spelende Feanster maar aanvoerster Lisette Staghouwer mikte middels een vrije bal de aansluiting door de mand. Bij rust echter stond de Interme ploeg met 5-3 achter.
Na rust zou Zunobri direct sterk uit de startblokken komen. Een prachtige doorloper van Stefanie Leemburg betekende 5-4 waarna het weer Stefanie Leemburg was die doorbrak maar nu een assist verzorgde op Rian Beeftink die de 5-5 inmikte.
In die fase was het It Fean die goed hun ervaring gebruikten, 7-5. Weer echter knokten de jonge blauw-witten zich in de wedstrijd, Gerard Nienhuis die uitstekend speelde mikte 7-6 door de mand waarna er een gelijkopgaand duel ontstond want It Fean en Zunobri scoorden om en om.
Het vak met Durk Sjoerd de Jong wist elkaar echter steeds makkelijker te vinden, een prachtige assist van Gerard Nienhuis op de doorlopende Durk Sjoerd de Jong werd eenhandig door de laatste ingemikt en betekende 9-9.
In de laatste paar minuten zou aanvoerster Lisette Staghouwer zelfs de 9-10 middels een doorloper erinmikken toen coach Schaafsma, Michiel Oosterhoff en Joost de Jong inbracht.
It Fean scoorde echter weer de gelijkmaker waarna een spannende eindfase ontstond, Zunobri speelde het taktisch goed maar It Fean had vandaag een engeltje op de korf zitten want uit een totaal verkeerd moment schoot It Fean van grote afstand de winnende door de mand waarna het voor Zunobri te kort tijd was om voor de zoveelste keer bij te komen, 11-10.