Zunobri nu als enige 2e in de poule

ZUIDHORN - De inhaalwedstrijd tegen DWA was gepland op de trainingsavond in Zuidhorn. Zeer waarschijnlijk moet de niet gespeelde wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Boelenslaan ook nog ingehaald worden maar deze avond ging het om heel wat meer dan alleen een topper. De winnaar zou enige tweede worden en zou bovendien de aansluiting met Sportclub houden. De Zuidhorners begonnen uiterst slecht maar wisten de wedstrijd eigenlijk nog gemakkelijk te winnen.
-

Zunobri 1 startte met aanvoerder John Beeftink op de bank waardoor Marielle v.d. Zee de honeurs waarnam. Toch leek het er op de ploeg van Ron Berkenbosch de belangen niet goed op een rijtje had. Het begon uiterst matig en totaal niet scherp. DWA met al hun ervaring wist dit wel en wilden een scherp begin neerzetten. Goed korfballend en met de lengte onder de korf wist het na de 1-0 van Fred Pera de 1-1 te maken en grondig door te drukken. De blauw-witten hadden het niet alleen verdedigend moeilijk maar vooral aanvallend maakte het totaal de kansen niet af. DWA liep feewheelend uit naar 1-4 en 2-5 van Willem Pera.
Bovendien kwam routinier Alle Veenstra steeds meer in de problemen en liet zich te vaak aftroeven door zijn slimme heer. Coach Berkenbosch achteraf "ik koos voor een motiverende aanpak hoewel ik ook een donderpreek had kunnen houden". Deze aanpak loonde want de blauw-witten gingen harder werken hoewel de efficientie hier en daar te wensen over liet was het weer Willem Pera en later ook Marielle v.d. Zee die hun ploeg terugbrachten in de wedstrijd. Toen Alie Lanting achter de korf werd aangespeeld legde zij zelfverzekerd de 6-7 in de mand. Vlak voor rust wist Peter Schutte de gelijkmaker middels een mooi kansje te scoren waardoor de wedstrijd weer helemaal in evenwicht was, 7-7 bij rust.
In de rust hield coach Berkenbosch zijn pupillen voor om scherper te zijn in de afwerking en besprak een paar probleemzaken.
Na rust stonden de Zuidhorners er en ging het publiek er nog eens voor zitten. Het was Sandrine v.d. Spek die 8-7 aantekende en DWA was aangeslagen door de terugkeer van de thuisploeg. Het ging duidelijk minder spelen bovendien bleek dat de Winsumers toch wat kwaliteit te kort kwamen. Daarnaast waren de Zuidhorners conditioneel beter waardoor bij 9-7 en 10-7 via weer een vrije bal van aanvoerster Marielle v.d. Zee de wedstrijd eigenlijk al gelopen leek. DWA kwam niet meer echt aan de bak zeker niet toen de Zuidhorner verdediging een aantal maal de bal sterk terugbracht in de aanval. Toch hield DWA de Toyota-ploeg nog steeds goed kort en bij 10-8 leken de kansen weer terug te komen vooral ook omdat de lange Alle Veenstra nu volledig aan banden lag bij zijn ervaren heer.
Zunobri echter gaf de wedstrijd niet meer uit handen want scoorde 11-8 en bij 11-9 werd het weer 12-9 weer door Sandrine v.d. Spek. Toen Fred Pera een mooie doorloper legde was het reeds 13-10. De laatste minuten deden er niet meer toe want DWA had het al lang opgegeven, het antwoord op de wissel van de DWA coach tegen Alle Veenstra werd gepareerd door coach Ron Berkenbosch met het inbrengen van de iets bewegelijker John Beeftink. Daardoor was de DWA wissel waardeloos geworden omdat de Zuidhorner aanvoerder zijn heer in zijn zak had. De eindstand werd 14-10 in het voordeel van de blauw-witten en daarmee een verdiende tweede plek in de poule.