Zomeravondkorfbal bezorgt Zunobri punten

ZUIDHORN - in de returnwedstrijd thuis tegen Argo pakten afgelopen dinsdag 24 april, de Zuidhorners zonder al te grote problemen de punten. Het prachtige zomerse weer kon beide ploegen niet tot grote daden inspireren hoewel er hard gewerkt werd en het publiek het allemaal voor lief nam. Ook Zunobri 2 had een makkie en won op zaterdag in de warmte eenvoudig van het zwakke Stadskanaal.-

Op een doordeweekse avond in Zuidhorn, moesten de Toyota Pijpker-formatie van trainer/coach Ron Berkenbosch aantreden tegen, de nummer 8 in de competitie, Argo uit Bedum.
Zunobri begon in de 1e helft van de wedstrijd vrij sterk. Willem Pera had ook de eer om de opening te maken in de wedstrijd. Argo dat een vrij zwakke indruk maakte vanaf de kant, kwan snel op gelijke hoogte.
De ploeg van coach Berkenbosch had geen moeite met de ploeg uit Bedum, het spel werd goed neergezet en Zunobri kwam hier al door snel op een redelijke voorsprong in de wedstrijd. Met scores van Peter Schutte, Jantine de Vries, John Beeftink en Sandrine van der Spek namen de Zunobrian een riante voorsprong op de Bedumenaren. De score liep al snel uit na 7-3 voor Zunobri.
Maar in de laatste 15 minuten van de wedstrijd begon Zunobri door rommelig spel en snel balverlies erg ongeconcentreerd te spelen. Argo rook hierdoor kansen, en kwam tot aan de rust terug tot een 9-6.
In de 2e helft begonnen de Zuidhorners toch met het spel waarmee ze geëindigd waren. Coach Berkenbosch verving Marielle van der Zee door Alie Lanting om toch meer scherpte in het team te brengen. Het publiek vond het allemaal prima en genoot van het mooie weer.
Argo kwam nog wel terug tot 9-7, maar mocht door toch een sterke eindspurt van Zunobri het veld zonder de 2 punten verlaten. De eindstand was 14-9 in het voordeel van de Zuidhorners.
Trainer / coach Ron Berkenbosch gaf toch aan: “Het doel was om beneden de 10 doelpunten te blijven, maar we hadden zelf meer mogen scoren. Er werden teveel kansen gemist en sommige spelers misten de scherpte”, aldus Ron Berkenbosch.

Scores Zunobri: Willem Pera (4), Jantine de Vries, Peter Schutte, Fred Pera, Sandrine van der Spek allen 2 en John Beeftink en Marielle van der Zee ieder 1.

met dank aan Robert Jan Hidding

Zunobri 2 - Stadskanaal 3 15-3

Zunobri 2 wist dat het tegen het zwakke Stadskanaal het nooit goed genoeg zou kunnen doen. Met warm weer startten de Zunobrianen op zaterdag echter sterk en gedreven. Al in de eerste minuut wist interim aanvoerder Michiel Oosterhoff de korf te doorboren. Nog geen minuut later was het weer raak. Daarna was het de beurt aan het andere Zuidhorner vak waarbij het Arjan Zuidhof was die de scores op zich nam. Toen even later Durk Sjoerd de Jong tot twee maal toe inmikte was het alweer 6-0. Pas bij 9-0 vonden de gasten de korf ook. Bij rust was het Alie Lanting die de 10-1 inmikte. (c) Jan Hendrik van der Veen
Na rust liep het zoals begrijpelijk iets minder. De Zuidhorners probeerden het wel maar de echte scherpte was er toch niet. Bovendien had o.a. Judith Wobbes pech toen een paar keer haar schot van de rand afrolde. Gelukkig waren er af en toe mooie acties te zien waarbij o.a. Durk Sjoerd de Jong en later ook Stefanie Leemburg betrokken waren waar het van de zon genietende, Zunobri publiek wel waardering voor kon opbrengen. Toen junior Amanda Staghouwer ingebracht werd pikte ook zij haar doelpuntje keurig mee toen zij samen met zus Lisette de dames goed uitspeelden. Beide zussen voelden elkaar prima aan en dat bleek ook wel uit het spel. Uiteindelijk sloot topscoorder Arjan Zuidhof het doelpuntenfestijn af op 15-3. "We hadden als doel om boven de 12 te komen en hen onder de 5 te houden", aldus een tevreden coach Christiaan Schaafsma, om te vervolgen: "daarin zijn we geslaagd, maar het echte werk begint pas over twee week tegen Thrianta"

Doelpuntenmakers: Arjan Zuidhof 4, Durk Sjoerd de Jong 3, Michiel Oosterhoff, Lisette Staghouwer en Alie Lanting allen 2, Amanda Staghouwer en Joost de Jong beiden 1.