Zunobri sluit mooi seizoen slecht af

ZUIDHORN - Zunobri sloot het seizoen voor een aantal ploegen af, zo ook het vlaggeschip en het tweede team. Zunobri 2 speelde tegen kampioen Rog niet eens slecht maar scoorde in de eerste helft niet maar liet in de tweede helft zien gelijkwaardig aan de kampioen te zijn, het verloor als een waardige nummer twee en nam afscheid van Gerard Nienhuis. Het vlaggeschip van Zunobri liet zich van haar slechtste kant zien en verloor in een dramatisch slechte wedstrijd.

Zunobri 1 startte energiek maar verloor veel te snel de bal door slordig opgezette aanvallen. It Fean kon daar in het begin maar bitter weinig tegenover stellen waardoor het zo'n eind-van-het-seizoen wedstrijd leek te gaan worden. Beide ploegen waren veilig en hadden nergens meer om voor te strijden. Toch zag ook coach Berkenbosch al snel dat zijn pupillen eenvoudigweg niet scherp waren. Het verloor in de beginfase bijna alle duels en de Zuidhorners schoten als een krant. It Fean nam de leiding nadat Zunobri op 1-0 was gekomen en het liep even uit naar 1-2. Moeizaam en knokkend kwamen de blauw-witten op 2-2. Maar de Zuidhorner rebound was vandaag niet wakker want het ving veel te weinig ballen of de Zuidhorners schoten zo slecht dat de bal al ruim voor de korf naar beneden viel. Bij rust was er een beschamende 2-3 ruststand op het scorebord.

Na rust zou het publiek zich al net zo vervelen hoewel de intentie nu wel aanwezig was om er wat van te maken. De arbiter had in deze helft wel wat vaker en strenger mogen optreden want het spel werd fysieker en agressiever omdat de Zuidhorners niet konden en It Fean zich niet aan de kant liet zetten.

Het was alleen Willem Pera die deze tweede helft zou scoren want met een totaal van 3 goals was de productie van de Toyotaploeg op. Coach Berkenbosch probeerde nog met simpel spel meer druk op de tegenstander te leggen maar It Fean ging onverstoorbaar verder hoewel ook de gasten een bedroevend niveau op de mat toverden. De Zuidhorners ging helaas in eigen huis nat en konden het trouwe thuispubliek niet bekoren. Toch kunnen de Zuidhorners terugkijken op een prachtig seizoen waaraan coach Ron Berkenbosch zich dan ook vasthoud en hij hoopt volgend seizoen met zijn ploeg nog hoger te kunnen eindigen.

Zunobri 2 - Rog 3 5-9

Zunobri 2 ontving kampioen Rog 3 uit Groningen en wilde het seizoen in iedergeval met een goed gevoel afsluiten. Zunobri speelde direct al goed met een sterke rebound-rol voor Durk Sjoerd de Jong die behoorlijk wat ballen terugbracht in het spel. Maar Zunobri had niet het geluk dat de bal door de mand viel. Rog had met al haar ervaring genoeg aan een paar kansen om een voorsprong te nemen maar aanvoerder Michiel Oosterhoff mikte de eerste van de Zuidhorners door de mand. Het andere aanvalsvak had veel moeite om elkaar te vinden, coach Schaafsma had dan ook zijn handen vol om dat vak weer op de rails te krijgen maar toen dat lukte ging het direct ook een stuk beter. Toch zou het voor rust slechts bij 1 goal blijven maar toch was de 1-6 een geflatteerde ruststand omdat de blauw-witten minstens zoveel goede kansen kregen.

Na rust werd Gerard Nienhuis ingebracht die vandaag afscheid nam in zijn laatste officiële wedstrijd voor Zunobri, hij kiest om terug te gaan naar zijn oude club Goorecht in Hoogezand. Ook Wietse v.d. Noord kwam er in voor de licht geblesseerde Joost de Jong. Langzaam kwamen de Zuidhorners dichterbij en lieten zien niet voor niets de nummer twee uit de poule te zijn. Toch bleef 1 aanvalsvak moeizaam draaien ondanks een prachtige één-twee van Wietse v.d. Noord en Arjan Zuidhof die hun heren het bos in stuurden en uit een mooie kans onder de korf de 4-6 inlegden.

Toen het ook nog 5-6 werd knepen de Groningers hem en irriteerden zich aan kleine dingen. Toen de Groningers inzagen dat dit geen zin had ging het gewoon beter spelen terwijl Zunobri toch weer moeite had haar kansen af te maken hoewel het spel er prima uitzag. Vlak voor tijd haalde trainer Schaafsma, Gerard Nienhuis eraf met een bos bloemen en een applaus werd er afscheid genomen van deze speler