Slotfase wedstrijd brengt overwinning voor vlaggenschip Zunobri

Afgelopen zaterdag, 22 november, stond de 2e competitiewedstrijd voor de Zuidhorner korfbalclub op het programma. Deze dag stonden ze tegen het combinatieam DWA/Argo. Voor sommige spelers van Zunobri geen onbekende tegenstander. Trainer/coach Berkenbosch verwachtte een leuke, spannende wedstrijd die in het voordeel van Zunobri ging eindigen.

Coach Berkenbosch kon na een tal van blessures weer beschikken over zijn fitte selectie. Jantine de Vries die vorige week nog aan de kant zat vanwege een blessure in haar kuit, stond weer in de basis van het vlaggenschip.
Alie Lanting verving Sandrine van der Spek die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn bij deze wedstrijd.
De eerste periode in de wedstrijd werd aan de kant gezien als een rommelige periode. Zunobri probeerde het ritme te vinden in de wedstrijd en stond na een paar minuten achter met 2-0. Aan Zunobri zijde werd gedacht aan eenzelfde senario als vorige week. Toen verspeelde de ploeg de wedstrijd al in de eerste minuten. Zunobri had een antwoord en kwam terug tot 1-3. In de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar het waren toch de Bedumers en Winsumers die de voorsprong naar zich toe trokken. Zunobri daarentegen begon het ritme van hun spelletje weer een beetje op te pakken. John Beeftink liet zien wat hij waard was en gooide 2 afstandsschoten door de korf. Met onder andere goals van Fred Pera en Marielle Smit gingen beide ploegen met een voorsprong in het voordeel van de Zuidhorners de kleedkamers in.

In de rust werd er door coach Berkenbosch gehamerd op het rommelige spel van zijn ploeg. Daarnaast besloot hij Robert-Jan Hidding in het veld te brengen voor Willem Pera.
Er werd een hele andere wedstrijd gespeeld in de 2e helft, het voordeel voor de Zunobrianen ging verder richting 3 doelpunten. Er werd geknokt aan de kant van DWA/Argo met als resultaat dat men terugkwam in de wedstrijd en zelfs op gelijke hoogte kwam, 12-12. Zunobri had geleerd vanuit vorige wedstrijden de rust te bewaren. Helaas werden er een paar mooie kansen gemist. Deze hadden de wedstrijd al eerder kunnen beslissen
Met nog 1 minuut op de klok, werd er door Berkenbosch gecoacht rustig te blijven spelen en een goede kans te zoeken voor de eventuele overwinning. De verdediging van Zunobri stond in de laatste minuut scherp en de bal kwam via John Beeftink weer in het spel. John Beeftink zorgde voor de opbouw en speelde Alie Lanting aan die op een doeltreffende manier de voorsprong erin legde voor de Zuidhorners. Dit leidde er toe dat Zunobri hun eerste overwinning binnen had. Het werd 13-14 in het voordeel van de Zuidhorners.
Ron Berkenbosch kon terug kijken op een rommelige, maar toch ook aantrekkelijke wedstrijd: " Deze overwinning hebben we verdiend, in het vorige seizoen keken we vaak tegen tegenslagen aan nu hebben we eindelijk de overwinning te pakken, heerlijk!" aldus Berkenbosch