Zunobri 1 en 2 verliezen

ZUIDHORN - In de eerste zaalcompetitie moesten Zunobri 1 en 2 direct tegen onbekende tegenstanders. Zunobri 1 zou een lastige middag krijgen hoewel dat er in eerste instantie niet op leek. Zunobri 2 liep helaas de hele wedstrijd achter de feiten aan ondanks een aantal goede aanvallen.
-
Zunobri 1 speelde tegen DWA in Winsum een gelijkopgaand begin met Lisette Staghouwer voor de geblesseerde Jantine de Vries. Beide ploegen tasten duidelijk elkaar af omdat ze elkaar nog totaal niet kenden. Toch leek Zunobri qua veldspel de overhand te krijgen en na 2-2 liepen de Zuidhorners langzaam weg van de thuisploeg.
Scorende rollen waren weggelegd voor o.a. Fred Pera en Alle Veenstra en de Zuidhorners liepen uit via 6-4 naar 8-4. De eerste helft bleef Zunobri domineren waarbij beide vakken goed spel lieten zien maar DWA wist met 2 scores de schade nog te beperken, 8-6 bij rust.
DWA kwam veel scherper uit de kleedkamers dan de Zuidhorners en de Zuidhorners speelden ook een stuk stroever dan in de eerste helft. Zunobri scoorde eerst nog wel en bracht de score weer naar 6-9. Maar vanaf toen begon DWA aan een inhaalrace. Via 7-9 werd het 9-9 en toen ineens 2 heren van DWA opstonden leek het of de thuisploeg vleugels kreeg.
De Toyota ploeg kreeg natuurlijk ook goede kansen maar mikte er niet veel meer in. Fred Pera verdedigde ijzersterk maar zijn heer bleef maar uit alle hoeken en gaten scoren. Coach Berkenbosch kon er alleen maar naar kijken en hopen dat zijn ploeg de kansen ging afmaken. Dat gebeurde maar mondjesmaat maar toch bleef Zunobri nog in de race. Coach Berkenbosch wisselde nog maar ook dat mocht niet meer baten hoewel Zunobri nog gevaarlijk dichtbij kwam via 15-12 kwamen de blauw-witten nog tot 15-14 dichterbij maar kon de gelijkmaker niet meer maken.
-
TFS/Wez Handich 2 - Zunobri 2 11-8
-
Zunobri 2 speelde in een geheel nieuwe samenstelling met de tijdelijk teruggekeerde Elke Kremer en Jantieneke Kremer in de basis. Daarnaast met nieuw lid Stefanie Leemburg en de van de junioren overgekomen Durk Sjoerd de Jong.
De blauw-witten speelden een gelijkopgaand begin Gerard Nienhuis die scorend op dreef was evenals Michiel Oosterhoff die bovendien nog een uitstekende wedstrijd speelde, werd het 2-2.
Maar daarna zou de thuisploeg uitlopen naar 4-2 waarna Zunobri weer een paar goede aanvallen opzette, toch bleef het wisselvallig en soms rommelig wat de Zunobrianen lieten zien. Joost de Jong had een pittige tegenstander maar wist hem goed kort te houden. tot 5-4 hield Zunobri de schade beperkt maar bij rust was het 7-4. Wissels Lisette Staghouwer en Marielle v.d. Zee werden direct na rust ingebracht en de eerstegenoemde wist direct te scoren, 7-5. Ook na de 8-5 kwam de Interme-ploeg weer terug.
Joost de Jong bracht weer hoop omdat hij alweer de aansluitingstreffer door de mand mikte, 8-7 maar daarna was het over en uit, Zunobri mikte niet zuiver genoeg en was te snel de bal kwijt ondanks een aantal mooie aanvallen. Uiteindelijk werd het 11-8.