Zunobri 1 afgelast; Zunobri 2 speelt sterk maar wel gelijk

ZUIDHORN - In deze thuiswedstrijden speelden de E-pupillen tegen de koploper en moest het onderspit delven. Zunobri C2 echter kwam onder leiding van coaches John Beeftink en Lisette Staghouwer steeds beter in de wedstrijd en wist zelfs mooi te winnen. Zunobri 1 werd erg laat afgelast omdat Boelenslaan personele problemen had. Zunobri 2 speelde wel en deed dat met overtuigend en mooi korfbal maar wist de nummer 2 niet van een punt af te houden. Aanvoerster Ria Poort nam tijdelijk afscheid vanwege zwangerschap, helaas kon ze niet spelen maar leefde intens met haar ploeg mee.

-
Zunobri 2 startte overtuigend en met sterk spel. De blauw-witten namen al snel het initiatief Ria Poorten domineerden de hele eerste helft. Het was de sterk spelende Rian Beeftink die de 1-0 inmikte middels een door Stefanie Leemburg uitgelokte strafworp, waarna het even duurde maar de Zuidhorner verdediging gaf geen krimp.
Arjan Zuidhof speelde ook een sterke wedstrijd en nam een verdiende doorloper mee. Maar vanaf toen kwam TDK terug ookal om de de Zuidhorner aanval het gat in de korf niet wist te vinden. Bij 2-2 ging het tot 3-3 gelijk op maar toch bleef de Interme-ploeg de sterkere ploeg. Joost de Jong had de opdracht de topschutter van de Deinumers uit te schakelen en deed dit vakkundig. Bovendien bezorgde hij de blauw-witte aanval veel werk door keer op keer ballen te onderscheppen en terug te bezorgen. Ook aanvoerder Wietse v.d. Noord speelde erg sterk, hij won zijn rebounds met gemak en zorgde voor rust en degelijkheid in zijn vak.
Daardoor kreeg Michiel Oosterhoff steeds meer mogelijkheden en hij benutte tot twee maal toe van afstand zijn kansen en zette eigenhandig de Zuidhorners op een volkomen verdiende 5-3 voorsprong bij rust.
In de rust waarschuwde coach Schaafsma voor verslapping en even leek het of de blauw-witten nu ook door zouden gaan toen weer Arjan Zuidhof scoorde 6-3. Judith Wobbes had een lastige middag maar speelde met haar lengte toch een belangrijke rol in het terugbrengen van ballen.
Maar TDK ging beter spelen en Zunobri verloor vaker de bal mede door minder scherp spel. Lisette Staghouwer had deze middag pech met scoren maar werkte zeer gedreven en keihard, ze liet goed spel zien en inspireerde haar vak.
Toch kon ook zij niet voorkomen dat TDK langzaam terug kwam mede door een paar kleine foutjes 6-6. Daarna leek het even of TDK erover zou gaan maar de ingebrachte Jantine de Vries bracht met een doorloper de 7-7 en de 8-8 was van de tevens ingebrachte Willem Pera die via een vrije bal zijn wissel meer dan waar maakte.
De spanning was te snijden maar de stoicijns maar goed fluitende scheidsrechter zag in een beweging van de Zuidhorner aanval lopen waardoor TDK in de laatste minuut 8-9 scoorde. Alles wat Zunobri lief was gunde het dit de blauw-witten niet maar gelukkig was het Rian Beeftink die de Zuidhorners volkomen terecht met een punt thuis liet door een mooie afstander raak te knallen. Gezien de tweede helft een terechte uitslag maar de blauw-witten hopen nu toch echt te laten zien dat het veel hoger kan meedraaien.
Aan het eind werd Ria Poort nog eens in het zonnetje gezet met een bloemetje en toegesproken. Een fijne 'blessure' zorgt ervoor dat ze zeker tot oktober is "uitgeschakeld", Ria werd veel sterkte en plezier gewenst met haar vriend en hun zwangerschap.
Doelpuntenmakers: Rian Beeftink 3, Arjan Zuidhof en Michiel Oosterhoff 2, Jantine de Vries en Willem Pera