Warme competitiedag brengt Zunobri geen punten

Zuidhorn - Voor de vierde keer dit seizoen moest Zunobri aantreden tegen KC Harich. Nu voor het tweede duel op het veld. Harich, die afgelopen zaalseizoen kampioen werd in dezelfde poule waarin Zunobri speelde, strijdt nog steeds mee voor het kampioensschap. Het vlaggenschip van Zunobri heeft niks meer te verliezen deze competitie maar gaat zeker nog voor de winst.

De wedstrijd werd geopend met een scoore van Harcih maar Zunobri had daar een snel antwoord op met een mooi uitgespeeld kansje achter de korf door Fred Pera. Zunobri liet verdedigend direct merken dat ze de gasten het moeilijk gingen maken door verdedigend veel druk te geven. Dit leidde tot veel fouten in de aanval van de tegenstander maar Zunobri kon hier niet van profiteren. Er werden veel kansen gecreerd maar weinig afgemaakt. Tot aan de rust ging het gelijk op met scores van Willem Pera, nogmaals Fred Pera en Jantine de Vries. Zunobri ging met een 6-5 voorsprong de rust in.

Helaas konden de blauw-witten de voorsprong niet behouden na rust. Harcih kwam duidelijk beter de kleedkamer uit en liep gelijk uit naar een 6-8 voorsprong. Lange tijd werd er niet gescoord, het was voor Zunobri nu tijd om alles of niets te spelen om nog kans te maken op de winst. Dit gaf meer ruimte voor de tegenstander zodat de eindstand uiteindelijk 6-11 was.

'Vandaag waren we niet scherp, we creerden genoeg kansen maar wisten ze niet af te maken' aldus coach Ron Berkenbosch.