Zunobri sluit succesvol seizoen af

ZUIDHORN - Elk jaar sluit de K.V. Zunobri in de maand juni haar seizoen feestelijk af. Behalve een gezellig mix- familietoernooi is er een barbecue en wordt er traditioneel een vrijwilliger van het jaar gekozen. Bovendien ging het dit jaar gepaard met de presentatie van de vijf foto's genomen en in aanwezigheid van Hendrik Jan van der Veen ter gelegenheid van de derde prijs van het sportbestuur van 2005. Ook werd de geheel nieuwe website met nieuwe organisatiestructuur, gepresenteerd en geopend.

De vorige avond hadden een tiental jongelui overnacht in tentjes, de organisatie had een gezellige avond gemaakt met spelletjes en korfbal. De kinderen sliepen natuurlijk pas erg laat en hadden alweer vroeg ontbijt want om negen uur stond de organisatie alweer klaar om zich voor te bereiden op het mixtoernooi van die zaterdag. Het mixtoernooi begon echter met veel regen. Toch werd er fanatiek gekorfbald, opvallend waren de vele jonge kinderen die toch wel de overhand hadden dit jaar. Maar ook de ouders deden enthousiast mee. De organisatie had gekozen om zoveel mogelijk gezinnen en families tegen elkaar te laten spelen. Daardoor ontstonden er leuke duelletjes want niemand wilde voor elkaar onder doen. Maar ook was er genoeg sportiviteit waardoor ook de allerkleinsten lekker een balletje konden gooien en konden genieten van het sportieve deel.
Bovendien deed de geheel nieuwe geluidsinstallatie het uitstekend wat een extra gezellig sfeertje gaf. De hele morgen echter regende het pijpenstelen en pas tegen de middag werd het weer wat droog. Toch was het niet koud en liet niemand zich van het veld afregenen. Oud leden die ooit bij Zunobri gekorfbald hadden en totaal nieuwe leden speelden door elkaar heen. Het was het team van de Druiven met de fanatieke aanvoerder Alle Veenstra die de finale haalden en uiteindelijk ook wonnen met 3-2. Daardoor mag dat team zich een jaar lang winnaar van het mixtoernooi noemen.
Daarna vond de jaarlijkse barbecue plaats, het was inmiddels weer droog maar de organisatie had toch voor party tenten gezorgd waar de barbecue onder kon en eigenlijk ook alle bezoekers. Met bijna 90 mensen was het een gezellige drukte. Aan het einde van deze barbecue haalde voorzitter Slager alle bezoekers in het clubhuis en zette alle jeugdtrainers in het zonnetje, bovendien refereerde hij aan het succesvolle jaar met promotie maar ook met het binnenhalen van nieuwe functionarissen in de vereniging. Trainer Alle Veenstra stopt definitief met training geven hoewel hij nog wel op de achtergrond inzetbaar is, toch bedankte Matthijs Slager hem speciaal voor zijn lange staat van dienst. Ook Alie Lanting en Lisette Staghouwer die met name vanwege studie stoppen, werden in het zonnetje gezet. Verder kreeg Jantine de Vries de prijs voor vrijwilliger van het jaar, naast haar functies deed ze nog een paar taken dit jaar en is ze natuurlijk speelster van zowel Zunobri 1 als van de selectie Groningen, ze neemt de mascotte voor een jaar mee naar huis. Daarna was het tijd om de vijf in serie gemaakte foto's te presenteren van de sportprijs die Zunobri voor sportbestuur van 2005 won.
Ook de compleet nieuwe website werd officieel in werking gesteld door voorzitter Slager en met een druk op de knop werd een presentatie gestart.
Daarna was het nog even tijd om na te borrelen, de vuurkorf werd nog even opgestookt en het werd nog even gezellig gemaakt. De regen kwam pas later waarna het feest dan ook snel afgelopen was.

Druk voor alle afsluiting foto's hier