Zunobri verliest kraker tegen Granaet

Afgelopen zaterdag stond de in de 4e klasse C de kraker op het programma tussen Zunobri uit Zuidhorn en de Granaet uit Dokkum. In de vorige ontmoeting dit veldseizoen won Zunobri de topper in deze klasse. Voor Zunobri was het belangrijk vandaag om te winnen om zo een stap te zetten richting het kampioenschap. Het beloofde vandaag een erg spannende wedstrijd te worden


De beginfase van deze wedstrijd was voor de Granaet. De ploeg die met veel blessureleed heeft geleden stond nu weer met volledige sterkte te spelen, geen makkelijke klus dus voor de Zunobrianen. Tot 1-1 werd er door beide ploegen geknokt om iedere bal maar het waren toch de Friezen die al gauw een 3-1 voorsprong pakten in de wedstrijd. De blauw-witte formatie van trainer/coach Boskman kon niet het wedstrijdritme vinden en zeker niet de korf. Wat al gauw er voor zorgde dat de ploeg in de rust tegen een 4 punten achterstand moest aankijken.

In de rustbespreking werd al gauw duidelijk gemaakt dat Zunobri de punten op de i moest gaan zetten, met name het aanvallende spel van de ploeg. Na de rust werd er al snel een 5 punts voorsprong gemaakt door de Dokkumers. Was de wedstrijd nu verloren of konden de Zuidhorners nog gaan strijden voor een overwinning of minimaal een gelijkspel?
Willem Pera werd in de ploeg gebracht voor meer schotkracht, met direct als resultaat wat voor de Zunobrianen een klein sprankje hoop te boven bracht. Zunobri kon terug komen tot een score van 8-7. De Granaet had het in de laatste fase van deze wedstrijd moeilijk met de Zuidhorners. Er werd onder de Friezen veel balverlies geleden maar Zunobri kon daar geen antwoord op geven. 
De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-9 in het voordeel van de Friezen. Een zuur verlies voor de Toyota Pijpkerformatie die nu alles op alles moeten gaan zetten om kampioen te kunnen worden in de 4e klasse C.

Volgend weekend volgt er een pittige ontmoeting tegen Frigro uit Gerkesklooster/Stroobos, aanvang 15.30 in Gerkesklooster. Wil Zunobri nog een kans maken op het kampioenschap dan kan het zich geen zelfde misstap meer veroorloven.