Zunobri 1 start zaalcompetitie met winst op Veenwouden


Voor de Zuidhorner korfballers van Zunobri werd de openingswedstrijd van het zaalseizoen in Veenwouden gespeeld. Al vroeg in de middag ontmoetten de beide teams elkaar in sporthal Hoantserid. 
Zunobri mag zich verheugen over de komst van Henk van Nieuwenhuizen. Jarenlang speelde Henk in Groningen voor Rog, nu wil hij in zijn woonplaats Zuidhorn het korfbalspelletje weer op gaan pakken. 

Voor Zunobri startte ook coach Wolting weer eens in de basis. De bank werd door Esther Hamming en gelegenheidscoach Janneke van Hielkema warm gehouden.
De eerste twee aanvallen van de wedstrijd leverden direct twee treffers op. Het initiatief werd genomen door de Friese gastheren, het antwoord volgde een aanval later door Fred Pera.
Gaandeweg de eerste helft nam de Veenstra-Stroeve/v.d. Leest formatie de leiding. Via de 3-3 van Willy de Jong liep Zunobri uit met vier goals op rij. Simone Veenstra maakte van afstand de 3-7. Op dit punt had Zunobri de wedstrijd onder controle en leken de Zuidhorners misschien al voor rust de wedstrijd te beslissen. 
Niets was minder waar want de aanvallen aan de kant van Zunobri werden minder goed uitgespeeld. Aan de kant van Veenwouden begonnen de goals juist beter te vallen. Richting het einde van de eerste helft naderde Veenwouden tot 8-10.
In de tweede helft werd het verschil minimaal, want de openingsgoal van de tweede helft kon aan de kant van Veenwouden worden bijgeschreven. Zunobri moest een tandje bijschakelen om niet de voorsprong uit handen te geven. Het was Manon Brander die slim een strafworp wist te versieren. André Woltinge wist dit buitenkansje op waarde te schatten en gaf zo zijn ploeg weer een beetje lucht. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde André Woltinge knap de 11-13. Dit was direct zijn laatste wapenfeit deze wedstrijd. Noodgedwongen moest hij geblesseerd vanaf de kant het laatste kwartier toekijken. Bij gebrek aan een herenwissel moest het vak verder met drie spelers. Veenwouden leek te profiteren van het wegvallen van een speler. Bij 13-13 waren de beide ploegen weer volledig in evenwicht. Op karakter knokte Zunobri voort in de wedstrijd. Simone Veenstra scoorde van afstand de 14-15, en even later was het Tjeerd de Jong die het gat weer naar twee goals wist te tillen. 
In een spannende slotfase wist Veenwouden aan te klampen bij hun opponent, uit een schot van afstand werd de stand 15-16. Het aanvalsvak met maar drie spelers knokte tegen de vier spelers van Veenwouden. Het lukte Alie Pera, op aangeven van de ingevallen Esther Hamming, om van afstand de 15-17 te maken. 
Met nog enkele minuten te spelen maakte Veenwouden weer een doelpunt. Pas in de laatste minuut wist Tjeerd de Jong Zunobri in veilig haven te schieten. Bij de stand 16-18 floot scheidsrechter de Boer voor het einde van een spannende ontmoeting tussen beide ploegen. De twee punten gingen mee in de tas naar Zuidhorn.
Komend weekend komt Wik ’34 uit Damwoude op bezoek in Zuidhorn. In sporthal de Quick Silver S gaan de beide ploegen om 15.15 de sportieve strijd met elkaar aan. De vorige wedstrijd werd gewonnen door Wik ’34, Zunobri is dus gebrand op revanche.