KV Zunobri ontvangt Zuid-Amerikaanse teams in Zuidhorn

In voorbereiding op de zaalcompetitie heeft KV Zunobri enkele speciale oefenwedstrijden gespeeld. Op woensdag 1 november kwamen teams uit Argentinië, Brazilië en Colombia in sporthal Quick Silver S. in Zuidhorn op bezoek. De internationale teams bereiden zich in Nederland voor op het International Korfball Tournament dat op 3, 4 en 5 november in Stadskanaal wordt gespeeld.

Voorafgaand aan de oefenwedstrijden werd samen een heerlijke, Hollandse maaltijd genuttigd. De gasten uit Zuid-Amerika lieten zich de stampotten, aangeboden door Kamphuis AGF en de Groente- en Fruithoek Zuidhorn, en de gehaktballen van slagerij Menno Knot goed smaken.
In een goed gevulde  sporthal openden het eerste team van Zunobri en Qato uit Argentinië het bal. De lengte aan Zuidhorner kant maakte het korfballen lastig voor de Argentijnen. Toch wisten zij op vechtlust in de wedstrijd te blijven en zo werd er een doelpuntrijke wedstrijd getoond aan het publiek. Zunobri wist de eerste wedstrijd te winnen met 16-11.
De junioren van Zunobri mochten het hierna opnemen tegen Colégio Municipal do Sana uit Brazilië. Het collegeteam uit Rio de Janeiro zat de jonge Zunobrianen flink op de huid in de beginfase en op het veld ontspon zich een aantrekkelijke en spannende wedstrijd. Aan het einde van de eerste helft hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht.

Internationaal 9


Tijdens de rust kon het publiek de lootjes tevoorschijn halen, want de echte prijzen werden nu verdeeld. Op de lotnummers van de gelukkige winnaars waren mooi prijzen gevallen, aangeboden door bloemenboetiek Abutilon uit Zuidhorn.  
In de tweede helft namen de Brazilianen het initiatief in de wedstrijd. Met veel werklust wisten ze zich te ontdoen van de ploeg blauw-witte Kees Afman formatie. De wedstrijd werd bij de stand 7-9 door scheidsrechter Veldhuis afgefloten.
De laatste wedstrijd zou op papier gaan tussen Zunobri 1 en Black Fenix Korfball Club uit Colombia. Echter waren er slechts twee spelers uit Colombia in Nederland aangekomen, de rest van de spelersgroep was nog onderweg. De laatste wedstrijd van de avond werd er daarom één tussen het vlaggenschip van Zunobri en een vrolijke mix van nationaliteiten. De Veenstra-Stroeve/v.d. Leest formatie wist de laatste wedstrijd met duidelijke cijfers te winnen van het combiteam.
Voor de spelers van de Zuidhorner korbalclub was het een bijzondere ervaring om de krachten te meten met leeftijdsgenoten uit andere landen. De gasten uit Zuid-Amerika hebben zich op deze manier goed voorbereid om hoge ogen te gooien op het toernooi van KV Stadskanaal ’74. 

 

Internationaal 82