Zunobri komt tekort tegen WIK ’34

In alweer de vijfde competitieronde wachtte Zunobri de ontmoeting met WIK ’34 uit Damwoude. Al de hele zaterdag viel de miezerregen gestaag naar beneden, en een kletsnatte wedstrijd lag in het verschiet. Op het gras in Damwoude moest de Veenstra-Stroeve/v.d. Leest formatie proberen het puntenaantal te verdubbelen, want tot nu toe werd er alleen van Veenwouden gewonnen.

Met junioren Harold Posthuma en Stefan Steenbergen in de basis startte Zunobri met frisse moed aan het treffen met de Friezen. 
In de beginfase lieten beide ploegen duidelijk merken dat de omstandigheden lastig waren vandaag. Na zestien minuten was er slechts vier maal gescoord. Omdat het allemaal Friese goals waren moest Zunobri in de achtervolging. Het was Esther Hamming die met twee treffers Zunobri weer op het juiste spoor bracht. Gaandeweg de eerste helft liet het weer zich voor het eerst deze dag van haar goede kant zien en dit kwam het spel zichtbaar ten goede. De doelpunten volgende elkaar rap op. WIK wist uit te lopen naar 9-5, maar alweer de tweede goal van Tjeerd de Jong zorgde ervoor dat de druk op de gastheren van vandaag bleef aanhouden. Richting het einde van het eerste bedrijf wist Simone Veenstra met twee ijzersterkte acties tot scoren te komen. Toen ook Willy de Jong een duit in het zakje deed was de achterstand nog maar drie punten, 12-9.
Een sterke fase van WIK voor rust zorgde ervoor dat het gat bij rust wat groter was. Bij 16-11 floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft. 
Na de pauze kwam Alie Pera in het veld voor de moegestreden Willy de Jong. Zunobri probeerde het scorend vermogen van WIK aan banden te leggen, maar slaagde hierin maar mondjesmaat. Met name de dames van de thuisclub waren een ware plaag voor Zunobri en door enkele rake treffers liepen de Friezen langzaam maar zeker verder uit. Ondanks mooi treffers van Stefan Steenbergen en Harold Posthuma werd het gat voor Zunobri onoverbrugbaar. Bij 25-15 kon Alie Pera vanuit een vrije bal zichzelf nog op het scoreformulier schieten. Loes Henstra en Jurgen Tiekstra kregen van coach Woltinge nog de kans te laten zien wat ze in huis hadden en mochten het laatste kwartier hun opwachting maken in deze wedstrijd. 
De eindstand in deze wedstrijd werd uiteindelijk bepaald op 30-21. Zunobri liet zien weer wat makkelijker het gat van de korf te vinden. Helaas is er verdedigend nog ruimte voor verbetering, en dit zal de komende wedstrijd beter moeten.
Aankomende zaterdag komt Lemmer op bezoek in Zuidhorn. Om half vier gaan beide ploegen de strijd aan om te bepalen wie als zesde in de poule het eerste deel van het veld afsluit.