Zunobri 1 weet niet te winnen van koploper SIM

Voor Zunobri 1 wil het nog niet zo vlotten dit seizoen. Slecht één maal werd er gewonnen in de afgelopen vier wedstrijden. Tegenstander van deze zaterdag, SIM uit Haskerdijken, heeft al behoorlijk wat meer punten bijeen weten te sparen. Zij delen de koppositie in de poule met WWC.

Onder natte omstandigheden startten de Zunobrianen niet sterk aan de wedstrijd. Al na korte tijd was de achterstand 0-2 in het voordeel van SIM. Manon Brander wist de eerste treffer voor de Veenstra-Stoeve/v.d. Leest formatie aan te tekenen. SIM wist in de eerste helft door te drukken, en was de bovenliggende partij op het scorebord. Al vrij snel wisten de Friezen uit te lopen naar een 1-6 voorsprong. Op het veld kon Zunobri redelijk meekomen, echter was er te weinig overtuiging in het afronden van de kansen. Junior Harold Posthuma wist Zunobri dichterbij te brengen door de 3-6 te maken. Even later was het Tjeerd de Jong die Zunbori in de race hield door de 4-7 te maken. Na deze treffer zou Zunbori lang niet tot scoren komen en liet het SIM eenvoudig weglopen naar een hele comfortabele 4-16 voorsprong. 
Met de wedstrijd in de tas konden de gasten uit Haskerdijken ontspannen verder gaan met scoren. Echter ook Zunobri wist zichzelf te belonen voor het harde werken en wist in de tweede helft nog acht maal de korf te vinden. Onder andere Simone Veenstra en Esther Hamming wisten tot scoren te komen en zo de stand iet dragelijker te maken. Bij de stand 12-26 floot scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden de punten in de tas mee naar Friesland. 
De komende week speelt Zunobri op dinsdag 3 oktober een bekerwedstrijd tegen KIA. Om de volgende ronde te bereiken moet er worden gewonnen. De wedstrijd start om 20.00 op het veld aan het van Starkenborgkanaal. Al het publiek is hard nodig om Zunobri naar de overwinning te schreeuwen.