Zunobri laat zich verrassen

Afgelopen zaterdag stond voor Zunobri 1 de eerste thuiswedstrijd op het programma. Na de, toch wat onverwachtte,  winst van de eerste wedstrijd hadden alle spelers er zin in en waren gebrand om het thuispubliek te gaan vermaken. Ook deze week startte spelend coach Andre Woltinge in de basis en verzorgde Jantine Ribeiro de coaching. De tegenstander Sportclub Joure had de eerste competitiewedstrijd verloren en het jonge team wilde graag de eerste punten van het seizoen mee naar huis nemen. Vooraf een spannend affiche dus.  

Zunobri begon sterk aan de wedstrijd en kwam makkelijk tot scoren. Vooral John Beeftink vocht mooie reboundduels uit tegen zijn lange heer en kwam daar vaak als sterkste uit. Mede door afstandschoten van Fred Pera, Simone Veenstra en twee mooie kleine kansen van John Beeftink werd het 7-4. Vanaf toen begon het spel van Joure beter te lopen. Het jonge team benutte het hele veld met lange ballen en goede looplijnen. Ze dicteerden het spel en dwongen Zunobri tot het maken van fouten. Fred Pera en Andre Woltinge konden beiden nog scoren maar de ruststand was teleurstellend, 10-14.

Coach Jantine Ribeiro probeerde in de rust de spelers tot rust te manen. Het team moest grip krijgen op de spelers van Joure en minder verdedigende fouten maken. Helaas was het Joure die het goede spel kon doorzetten en uitliep naar 11-17. Fred Pera kon, na uitstekend steunwerk van de dames Alie Pera en Manon Brander, het scoreverloop doorbreken. Heel langzaam vocht Zunobri zich terug in de wedstrijd. Aanval voor aanval kon het een stapje dichterbij komen. Willy de Jong en Simone Veenstra vochten onder de paal, Andre Woltinge liep de longen uit zijn lijf, Stefan Steenbergen kwam er in voor het nodige reboundwerk, Tjeerd de Jong verdedigde zijn heer uit de wedstrijd, iedereen deed er alles aan om de wedstrijd te kunnen kantelen. De Veenstra-Stroeve/vanderLeest formatie wist tot één punt verschil te komen, 17-18. Toen was de tank leeg. In de laatste aanvallen werd nog gespeeld voor een gelijkspel. Thomas Wijtsma werd nog ingebracht voor aanvallende kracht maar sportclub Joure hield stand. De eindstand was 20-21.

Helaas miste Zunobri zaterdag de vorm van de dag maar als team is er gevochten tot het einde. Volgend weekend speelt Zunobri uit tegen Spannum 1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 23 september om 15.30 uur tegen WWC. U bent allen welkom!