Zunobri 1 begint de competitie sterk tegen Veenwouden

Na een goede oefenperiode, waarin verschillende oefenwedstrijden werden gespeeld, mocht Zunobri 1 de veldcompetitie starten tegen en in Veenwouden. 
Het team kent wat wijzigingen ten opzicht van het vorige seizoen. Simone Veenstra heeft zich na een jaar afwezigheid weer bij het eerst team van Zunobri gevoegd. Jantine Ribeiro zal dit seizoen niet starten, zij verwacht samen met haar man José in maart hun eerste kindje.
Peter Schutte is nog altijd herstellende van zijn zware blessure die hij in de zaal opliep. Hij hoopt later dit jaar aan te sluiten.
Al met al loopt het team niet over van de spelers, vandaar dat coach Woltinge vandaag in de basis stond en zijn coachende rol werd overgenomen door Jantine.

Met junioren Wieke Weima en Harold Posthuma in de basis startte Zunobri op het gras van Veenwouden aan de competitie. Na enkele tactische aanwijzingen van vervangend coach Jantine Ribeiro ging de ploeg vol goede moed van start. 
Er ontstond een leuke gelijk opgaande wedstrijd, waarin Wieke Weima haar debuut in het eerste nog mooier maakte door van afstand de 1-2 binnen te schieten. In het verloop van de eerste helft kwamen de Zuidhorners steeds beter in hun spel. Harold Posthuma domineerde onder de korf en wist zo de anderen in staat te stellen tot scoren te komen. Manon Brander liet vandaag zien van afstand goed op dreef te zijn, in de eerste helft wist zij twee maal tot scoren te komen.
André Woltinge wist op slag van rust de Veenstra-Stroeve/vanderLeest formatie weer aan de juiste kant van de score te schieten. Zijn eerste doelpunt was een belangrijke, 6-7.
In het tweede bedrijf nam Sharon van de Leest de plek in van de sterk spelende Wieke Weima. Sharon liet in de tweede helft zien absoluut niet onder de indruk te zijn van het seniorenkorfbal en verdedigde haar tegenstander uitstekend de wedstrijd uit. 
De goede lijn van de eerste helft werd hard doorgetrokken , vanaf de 6-8 van wederom Woltinge trok Zunobri een sprint naar de 6-12. Onder andere Tjeerd en Willy de Jong wisten tot scoren te komen. 
Stefan Steenbergen verving de laatste 25 minuten de sterk reboundende Harold Posthuma. Ook hij viel heerlijk in en creëerde aanvallend veel dreiging en stabiliteit onder de korf.
Nu het gat groter was geworden leek de druk aan Zunobri-kant van de ketel. De laatste periode werden de doelpunten weer wat schaarser. De uiteindelijke uitslag werd 9-16. Een duidelijke overwinning van Zunobri, wat hiermee de competitie op een prettige manier begint. 
Het komende weekend speelt Zunobri haar eerste thuiswedstrijd in Zuidhorn. Om 15.30 uur zal Joure 1 op bezoek komen om de sportieve strijd aan te gaan. U bent allen welkom! Tot slot willen de spelers van het eerste Sharon, Stefan, Wieke en Harold bedanken voor hun geweldige inzet! 
Doelpuntenmakers Zunobri: Manon Brander ( 4), André Woltinge (4), Fred Pera (3), Tjeerd de Jong ( 2), Willy de Jong (1), Wieke Weima (1) en Alie Pera (1)