Zunobri 1 sluit seizoen af met winst

Afgelopen zaterdag moest de hoofdmacht van Zunobri aantreden tegen Kia uit Koekange. Zunobri weet al een aantal weken dat ze niet meer meedoet voor het kampioenschap. De wedstrijd was een formaliteit en dat vond iedereen maar wat fijn tijdens deze hete lentedag.

Vlak na het beginsignaal van de scheidsrechter opende Willem Pera de score met een afstandsschot. Het werd een gelijk opgaande strijd. Door de hitte kosten de aanvallen veel energie en was de afronding minimaal. Mede door scores van Manon Bos en Jantine Ribeiro werd de ruststand bepaald op 4-5 in voordeel van de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie.

Na rust kon Zunobri 5 doelpunten op rij maken. De moegestreden Harold Posthuma werd vervangen door Fred Pera. Laatstgenoemde wist een fraaie actie af te ronden met een doorloopbal, 4-10. De energie leek op te zijn bij de Zunobrianen. Kia maakte daar goed gebruik van en wilden, voor eigen publiek, nog niet opgeven. Ze kwamen terug tot twee punten verschil maar de sterk spelende Tjeerd de Jong wist met zijn derde afstandsschot de eindstand te bepalen op 11-13.

De spelers van Zunobri 1 hadden grootse doelen gesteld maar het seizoen liep door omstandigheden toch anders dan verwacht. Met 21 punten wordt er als derde geëindigd in de 4e klasse. Dat is vergeleken met vorig seizoen 2 plekken hoger, met 3 keer zoveel punten, 127 meer gescoorde doelpunten en een doelsaldo van +70 in plaats van -35. We mogen trots zijn op de prestaties van dit Zunobri 1.