Zunobri verliest 2e plaats

Nadat Zunobri 1 dinsdag 2 mei verloor van de Pein 1. Waren de titelkansen zo goed als verkeken. Voor Zunobri stond er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen gedeelde nummer 2 Stadskanaal`74 1 in Stadskanaal. Winst zou betekenen zo goed als tweede worden in poule 4A.

 

De Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie begon slap aan de wedstrijd. En liep al snel tegen een achterstand van 4-0 van Stadskanaal`74 aan. Na 16 minuten stond Zunobri weer op gelijke hoogte met doelpunten van Thomas Wijtsma, Jantine Ribeiro, Tjeerd en Willy de Jong was het 8-8. Helaas kon Zunobri  deze stand niet doordrukken tot de rust. Jantine Ribeiro bepaalde de ruststand met een vrije bal op 15-11.

 

Zunobri opende tweede helft nog wel met een score. Coach Andre Woltinge kwam er nog in voor Willem Pera. De heren van Stadskanaal`74 konden in de tweede helft de korf goed vinden van afstand. Al snel was het verschil op gelopen naar 10 doelpunten. Zunobri heren Fred Pera en Tjeerd de Jong verkleinde het gat nog 1 keer naar 8 verschil wat de stand bracht op 26-18. Helaas konden we de inhaalrace van de eerste helft niet doorzetten in de tweede helft. Met enkele wissels aan dameskant kon Zunobri het tij niet keren. Uiteindelijk won Stadskanaal`74 met 33-20. Door deze uitslag haakt Zunobri 1 af voor plaats 2 in deze poule.

 

Aankomende zaterdag heeft Zunobri 1 een vrij weekend. De volgende thuiswedstrijd is 20 mei om 15.30 tegen Vefo 1 uit Veeningen op de thuisspeeldag.


Doepuntenmakers Zunobri: Fred Pera (5), Tjeerd de Jong (5), Jantine Ribeiro (4), Thomas Wijtsma (3), Willy de Jong (2) en Janneke van Hielkema (1)