Zunobri hervat competitie met winst

Na een korte voorbereidingsperiode, waarin er oefenwedstrijden  van Rodenburg 2 en Lintjo 1 werden gewonnen, stond zaterdag de eerste competitie wedstrijd op het programma. Na de eerste zeven wedstrijden, waarin Zunobri 11 punten verzamelde, bezetten de Zuidhorners de tweede plek. Tijdens de tweede helft van de competitie moet Zunobri in de achtervolging om de nog ongeslagen koploper De Pein van het kampioenschap te houden.

Het team van Zunobri was door coach André Woltinge noodgedwongen op diverse plekken gewijzigd. Zo was er een na een lange periode van afwezigheid een basisplek ingeruimd voor Willem Pera. Samen met junior Stefan Steenbergen, Jantine Ribeiro en Manon Brander vormden zij de eerste verdediging. De eerste aanval werd gevormd door Esther Hamming, Willy de Jong, Tjeerd de Jong en Fred Pera.
In de stromende regen blies scheidsrechter Henk Schuitema het duel tussen Zunobri 1 en Wez Fluch/Wez Warber 1 op gang. In de openingsfase liet Fred Pera vanuit een doorloopbal de 1-0 aantekenen. Het antwoord van de Friezen liet niet lang op zich wachten, en al snel was de stand weer gelijk.
In de eerste helft had Zunobri het in aanvallend opzicht nog niet gemakkelijk. De aanvallen liepen nog niet soepel en de doelpunten waren in het druilerige weer erg schaars. Ook de Friese opponenten hadden het niet gemakkelijk op het Zuidhorners kunstgras. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft namen de gasten de leiding in de wedstrijd, 6-7. Zunobri kreeg van scheidsrechter Schuitema tot tweemaal toe een strafworp toegekend, welke beiden werden gemist. In de plaats van de gelijkmaker te scoren maakte Wez Fluch/ Wez Warber de 6-8. Willem Pera bepaalde met een afstandsschot de ruststand op 7-8.
Na de thee was het Jantine Ribeiro die snel de beide ploegen weer naast elkaar schoot. Fred Pera herstelde de Zuidhorner voorsprong door van afstand de 9-8 te maken.
Deze voorsprong ging Zunobri niet meer weggeven, maar echt loskomen van de gasten lukte ook niet. Met nog zo’n tien minuten te spelen wisselde coach Woltinge Harald Posthuma in het veld voor Willem Pera. De aanvallen werden in dit vak nu wat langer. Helaas lukte het niet deze aanvallen met doelpunten te bekronen. Nog éénmaal rechtte Wez Warber/Wez Fluch de rug en knokte zich terug tot een gelijke stand van 12-12.
In de laatste vijf minuten ging Zunobri nadrukkelijk op zoek naar het doelpunt dat tot de overwinning kon leiden. Het was Fred Pera die van afstand de 13-12 maakte. Tjeerd de Jong was even later trefzeker vanaf de strafworpstip en bepaalde de eindstand op 14-12.
Al met al was het niet de beste wedstrijd die Zunobri dit seizoen heeft gespeeld, maar ook deze wedstrijd leverde gewoon weer twee punten op. Met het nieuws dat de koploper de Pein verloor van Stadskanaal ’74 loopt Zunobri twee punten in en is de achterstand geslonken tot slechts één punt.