Zunobri zet grote uitslag neer tegen Vefo

In het verre Veeningen trad Zunobri aan tegen het plaatselijke Vefo, de nummer 6 van de competitie. Om in het spoor van de lijstaanvoerders De Pein te blijven wist Zunobri dat het goed moest korfballen.

Vanaf minuut 1 was ook duidelijk dat Zunobri om niets minder dan de winst was gekomen en met goed korfbal en veel kansen die werden afgemaakt liep het blauw-witte team snel uit naar een ruime voorsprong. Na 20 minuten stond er een stand van 4-10 op het scorebord en hierna liep de voorsprong alleen maar snel op er bij rust een stand van 6-16 op het bord stond. Vooral de manier waarop de kansen gecreëerd werden kon coach Woltinge erg waarderen, met vrijuit spel en veel afstanders scoorden de Zuidhornse combinatie.

In de tweede helft gingen Zunobri op zoek naar nog meer doelpunten maar ook Vefo vond het nu wel welletjes geweest om de voorsprong verder te laten oplopen, hierdoor werd het een meer gelijkopgaande wedstrijd na rust. Om en om werd er gescoord waardoor het een leuke wedstrijd bleef ondanks de grote voorsprong van de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie. Uiteindelijk bleef de voorsprong constant wel intakt waardoor er na wederom 22 doelpunten die gelijk werden verdeeld een 17-27 eindstand op het bord stond. Hierdoor blijft Zunobri tweede in de poule en treedt het komende dinsdagavond aan tegen Moedig Voorwaarts op het kunstgras in Zuidhorn.

Doelpuntenmakers: Jantine Ribeiro 8, Esther Hamming en Tjeerd de Jong 5, Fred Pera 4, Manon Brander en Peter Schutte 2, Willy de Jong 1