Eerste verliespunt voor Zunobri 1

Na twee uitwedstrijden stond er voor Zunobri 1 nu eens een thuiswedstrijd op het programma. Langs de lijn verzamelden zich de vaste en trouwe supporters voor een krachtmeting met Stadskanaal ’74. Zunobri is de competitie goed begonnen, achtereenvolgens werd er gewonnen van Wez Fluch/Wez Warber en Korwi. De gasten van deze zaterdag hadden slechts één wedstrijd gespeeld, ze verloren van koploper de Pein.

Aan de basisacht was nogal wat gesleuteld deze week, maar het lukte coach André Woltinge om een sterk team de wei in te sturen. Een basisplaats was er weer voor Peter Schutte, die zo langzamerhand steeds meer kan gaan spelen.
Zunobri startte niet zo scherp aan de wedstrijd als coach Woltinge graag had gezien. De eerste aanvallen leverden kansen op, maar in de afronding liet de Veenstra-Stroeve/van der Leest formatie het liggen. De afronding was aan de kant van Stadskanaal geen probleem. Het schotpercentage aan de kant van de gasten lag ontzettend hoog. Binnen 20 minuten keek Zunobri al tegen een behoorlijke achterstand aan, 2-9. Hans Luining wist namens Zunobri iets terug te doen, door van afstand de 3-9 te maken. In het laatste kwartier voor rust begonnen ook de ballen aan Zunobri zijde te vallen, en konden de blauw-witte Zuidhorners in achtervolging. Via onder andere Willy de Jong, Jantine Ribeiro, Peter Schutte en Hans Luining werd de ruststand bepaald op 9-11 in het voordeel van Stadskanaal.
Zunobri leek in het begin van de tweede helft bloed te ruiken, en zette vol aan om weer op gelijke hoogte te komen. Via Jantine Ribeiro en Fred Pera lukte dit. Het Zuidhorner publiek ging er nog maar eens goed voor zitten, want de beide ploegen hielden elkaar op het veld en op het scorebord weer volledig in evenwicht. Het was Stadskanaal dat het initiatief nam, 11-12. Manon Bos maakte de stand gelijk en de ingevallen Esther Hamming gaf haar invalbeurt glans door met haar eerste schot Zunobri voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten. Tjeerde Jong mocht even later vanaf de strafworpstip de 14-12 maken nadat wederom Esther Hamming voor gevaar had gezorgd. Zunobri liet in deze sterke fase na om de genadeklap uit te delen. Het lukte Stadkanaal om weer op gelijke hoogte te komen en zelfs om de 14-15 voorsprong te pakken. Zunobri moest weer in de achtervolging, en probeerde met het inbrengen van Stefan Steenbergen en Janneke van Hielkema extra schotkracht in de ploeg te brengen. Esther Hamming liet zien zich goed in de wedstrijd te hebben geknokt en schoot Zunobri weer naast Stadskanaal.
In de slotfase wist Stadskanaal weer op voorsprong te komen, maar door een verzilverde strafworp van Hans Luining werd de voorsprong snel teniet gedaan. In een zinderende laatste minuut kwam Stadskanaal weer op voorsprong door een doorloopbal. Jantine Ribeiro forceerde in de slotseconden een strafworp, die door Tjeerd de Jong vakkundig tot de 17-17 werd gepromoveerd. Op deze stand floot scheidsrechter Schuitema voor het einde van de wedstrijd, en zo deelden Zunobri en Stadskanaal ’74 de punten. Aan de kant van Zunobri proefde de het gelijkspel zuur. De sterke openingsfase van Stadkanaal, en een mindere fase in de tweede helft deden Zunobri vandaag de das om.
Dinsdag 28 september speelt Zunobri alweer de volgende wedstrijd. In de AP buitenbeker komt OWK 2 uit Oostwold op bezoek. Om 20.00 uur begint de wedstrijd op het kunstgrasveld aan het van Starkenborgkanaal.
De doelpuntenmaker voor Zunobri: Hans Luining (5), Jantine Ribeiro (3), Esther Hamming (2), Tjeerd de Jong (2), Peter Schutte (2), Willy de Jong (1), Fred Pera (1), Manon Bos (1)