Prima start van het nieuwe seizoen voor Zunobri 1

Na een goeie voorbereidingsperiode begon op zaterdag 3 september het nieuwe seizoen voor de pupillen van coach André Woltinge. Het team kende een aantal personele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. In de oefenwedstrijden was er flink gepuzzeld om de juiste poppetjes op de juiste plekken te krijgen. De eerste krachtmeting van het nieuwe korfbalseizoen werd gespeeld onder de rook van Leeuwarden, in Goutum. Tegenstander was het combinatieteam van Wez Fluch/Wez Warber.

Zunobri schoot uit de startblokken, met snelle aanvallen en scherpe schoten. De gastheren krabden zich nog eens achter de oren nadat Willy de Jong al in de derde minuut de 3-0 liet aantekenen. De Friezen konden pas op 1-3 iets terug doen, maar de Zunobrimachine was al op stoom en liet zich niet zomaar stoppen. Achtereenvolgens lieten Janneke van Hielkema, Fred Pera, Hans Luining en Jantine Ribeiro een doelpunt aantekenen en zo werd de voorsprong vergroot naar 2-7. Richting de rust stokte de opmars van Zunobri en was er de kans voor Wez Fluch/Wez Warber om een ruststand te creëren die uitzicht bood op een spannende tweede helft. Dit lukte, via twee rake afstand schoten werd de ruststand bepaald op 4-7.
In de rust liet coach André weten redelijk tevreden te zijn met het getoonde spel. Wanneer het Zunobri lukte om verdedigend veel druk te houden en de juiste kansen te selecteren kon het in het tweede bedrijf niet meer mis gaan. Vol goede moed ging de Veenstra-Stoeve/van der Leest formatie de wei weer in.
De openingstreffer in de tweede helft was van de gastheren, 5-7. Hierna wist Janneke van Hielkema weer het gat van de korf te vinden. Zunobri bleef verdedigend de zaken op orde houden waardoor de aanvalsvakken veel ballen aangevoerd kregen. Toen Zunobri ook aanvallend nog een tandje bij kon schakelen werd het gat snel groter. Via 7-12 van Jantine Ribeiro werd de voorsprong verder uitgebreid naar 9-15 van Rolf Pera. Ondertussen was ook Esther Hamming in het veld gekomen voor Manon Brander. Esther maakte haar rentree, na een jaar afwezigheid. Tjeerd de Jong mocht de eindstand van vandaag bepalen op 9-17 door van grote afstand te scoren.
Zo haalde Zunobri de eerste twee punten van het seizoen binnen. Een prima start, met bij vlagen al goed korfbal.  
doelpuntenmakers: Jantine Ribeiro (4), Janneke van Hielkema (4), Fred Pera (3), Willy de Jong (2), Rolf Pera (2), Hans Luining (1) en Tjeerd de Jong (1)