Zunobri midweek overtuigend kampioen!

ZUIDHORN - De Zuidhorner midwekers hadden een succesvolle 2e veldcompetitie achter de rug en zouden het op deze laatste wedstrijddag zelfs kunnen afsluiten met een kampioenschap tegen Nij Libben. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden omdat beide koplopers vandaag uit zouden maken wie de kampioen zou worden. De blauw-witten waren bij een gelijkspel al kampioen maar mochten niet verliezen.

De midwekers begonnen voortvarend met zijn bekende dreunende afstandschot, schoot Ietse Pestoor van afstand de 1-0 door de mand. Daarna echter zou dat vak strooien met goede kansen en ook het Zuidhorner korfbalspel was goed maar scoren zou het niet meer. Aan de andere kant had vooral Bonita enorm veel moeite met haar snelle dame maar ook daar duurde het lang voor er gescoord werd. Uiteindelijk werd het 1-1. Het andere aanvalsvak wilde frivool en snel korfbal spelen, soms slaagden deze acties maar soms ook ging de bal weer snel naar de tegenstander. Het vak met Yvette Hofman en Gerrit Landman verdedigde echter stug en lieten niets toe. Daardoor konden Henk v.d. Spek en Matthijs Slager weer exeleren in hun technische spelletje maar het was uiteindelijk Fokje van Hielkema die droog onder de korf scoorde. De blauw-witten liepen uit naar een 6-4 voorsprong bij rust.
Na rust veranderde het spelbeeld niet. Nij Libben echter volgde steeds stug waardoor het toch een spannende wedstrijd werd ookal zagen de supporters wel dat de blauw-witten beter waren. De Zuidhorners konden maar met mondjesmaat profiteren maar met goals van Yvette Hofman en Matthijs Slager werd het uiteindelijk 10-6 in het voordeel van de Zuidhorners en de supporters gingen het veld op om de kampioensbloemen uit te reiken.

boven v.l.n.r.: Dianne Bekker, Fokje van Hielkema, Koos Brander, Bonnita Stuit. Onder v.l.n.r.: Yvette Hofman, Henk van der Spek, Anneke Westra, Ieste Pestoor, Gerrit Landman en Matthijs Slager, niet op de foto: Thees Bouma

Op de foto: boven v.l.n.r.: Dianne Bekker, Fokje van Hielkema, Koos Brander, Bonnita Stuit. Onder v.l.n.r.: Yvette Hofman, Henk van der Spek, Anneke Westra, Ieste Pestoor, Gerrit Landman en Matthijs Slager, niet op de foto: Thees Bouma