Midweek Zunobri overtuigend kampioen

ZUIDHORN - Hoewel Zunobri midweek al kampioen gezamenlijk kampioen was, wilde het natuurlijk ook echt winnen. Het anders oppermachtige Hoogkerk was in een uitwedstrijd al verslagen waardoor Zunobri in deze laatste zaalwedstrijd tegen het niet te onderschatten Stadskanaal kampioen kon worden. Dit lukte de Zuidhorners zonder al te veel problemen.

 

De blauw-witten begonnen ijzersterk met Ietse Pestoor in een scorende rol, hij speelde vandaag een sterke wedstrijd.
Stadskanaal zat in de beginfase ook niet in de wedstrijd en Zunobri had met Ietse Pestoor op dat moment een scorende heer, hij mikte Zunobri direct naar 2-0.
Mark gooide de 3-0 erin maar vanaf 4-1 hield Zunobri op met scoren en kwam Stadskanaal beter in de wedstrijd. Harry Huizinga was tot een paar maal toe bij een paar mooie scores toen hij zijn heer een paar keer een oor aan naaide en er langs glipte.
Al die tijd had 1 vak het toch best wel moeilijk om hun aanvallende heren van scoren af te houden.
Stadskanaal kroop stukje bij beetje terug tot 4-3. Maar gelukkig was het Klaske die de 5-3 van halve afstand inschoot.
Bij 6-4 gingen bij de ploegen de rust in.
De wedstrijd werd net zo sportief en leuk opgepakt als na rust en weer leek het een kopie te worden van de eerste helft want Gabi Veenstra mikte direct raak en ook Ietse Pestoor had het visier weer op scherp. Toen Mark scoorde was het al 8-4 en leek Zunobri op haar lauweren te kunnen gaan rusten.
Niets was minder waar want de blauw-witten waren slordig in de afwerking en Stadskanaal zette goed korfbal neer en wist met 2 mooie afstandstreffer de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd.
Fokje van Hielkema was het die weer de schwung terug bracht en met speels gemak mikten de blauw-witten weer met zuiver. Good-old Henk v.d. Spek was speciaal voor deze wedstrijd weer opgetrommeld en speelde als van ouds en stichte veel gevaar en verdedigde weer strak.
Rolf Pera had al  eenmaal gescoord en was een paar maal nadrukkelijk op zoek naar zijn 2e, helaas viel die niet.
Ook oud speler Thees Bouma was zijn team niet vergeten, hij had zijn ex-collega's in de rust al voorzien van innerlijke versterking en zag dat de Toyota-brigade uitliep naar een ruime 12-9 eindstand.
Daarmee heeft Zunobri haar 3e kampioen in huis.